Menu FÖRRÄTTER
FÖRRÄTTER
Pita
Pitabröd 45:-
Psomi me skordo
Vitlöksbröd 45:-
Dolmadakia
Vinbladsdolmar fyllda med ris och kryddor 88:-
Taramosalata
Fiskromsdipp 76:-
Tsatsiki
Yoghurtdipp med riven gurka och vitlök 76:-
Tomatosalata
Tomatsallad med lök och olivolja 83:-
Elies
Svarta grekiska oliver 65:-
Feta
Grekisk fårost med tomat och oliver 87:-
Melitzanosalata
Krämig auberginedipp 76:-
Gigantes
Ugnsbakade stora vita bönor 94:-
Manitaria me skordo
Vitlöksfrästa champinjoner 98:-
Choriatiki salata
Liten grekisk bondsallad 102:-
Kopanisti
Välkryddad fåroströra 77:-
Melitzanes
Aubergineskivor stekta i olivolja med tsatsiki 90:-
Halloumi saganaki
Grillad cypriotisk fårost med tomat och citron 98:-
Kefalotiri saganaki
Stekt lagrad grekisk ost, serverad med tomat och citron 105:-
Kall pikilia
Stor tallrik med tsatsiki, aubergindipp, fiskromsdipp, feta, vinbladsdolmar, kopanisti och stora vita bönor 218:-
Boujourdi
Tre sorters ostar (välj mellan stark eller mild smak) Ugnsgratinerade med jalapenjopeppar, körsbärstomater, vitlök och olivolja 129:-
Menu DESSERTER
DESSERTER
Sorbet eller glass
Varierande smaker efter säsong 79:-
Chokladkaka
”Kladdkaka” med vispad grädde och hallon 83:-
Jiaourti me karidia ke meli
Yoghurt med valnötter och honung 83:-
Baklava Pavlos
Grekens egen med honung och valnötter 97:-
Jiaourti me moura
Yoghurtmousse med sås på skogsbär, smal men delikat 87:-
Husets special
Varm chokladfondant med vaniljglass 109:-